Allmänt

Frukost i lugn och ro

Det är inte ofta jag är den som är först upp på lediga dagar, Erik den pensionären, brukar vakna tidigt och gå upp långt innan mig. Men idag är det jag som sitter i lugn och ro i köket och njuter av det perfekt kokade ägget medan Erik skjuter ut zzzz uppe i sovrummet.

Anledningen till det är egentligen mycket enkel. Jag har äntligen insett att ska min mage hålla ihop måste jag hålla mina rutiner – även på lediga dagar. Så bye bye sovmorgnar… Eller en lite kan jag ju ta. Idag sov jag till halv åtta till exempel.

Och varför har jag insett det här nu? Jo, igår var det ju röd dag så vi gled omedelbart in i slapparmode. Tung frukost, inget mellanmål, lunch och sedan lååångt till middag = magkrasch. Det funkar ju ibland men inte så tätt inpå en katarr. Jag försökte springa en tur igår, det gick skitbra de första tre kilometrarna (5-minuterstempo!!!) sen fick jag akutont i magen och fick ta fram hårdaste pannbenet bara för att lyckas promenera hem. Så onödigt när jag vet hur jag ska göra för att undvika det!

Så, the rutin is on från och med nu. Inga undantag!

20140502-083441.jpg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply