Allmänt

Stort dygn för toleransen på båda sidor Atlanten

Trots att de intoleranta får stort utrymme att predika sin lära just nu visade Europa vad vi egentligen tycker och gav Conchita Wurst segern igår. Med all rätt, låten var grym och Conchita en otrolig sångerska. Och det räcker ju faktiskt så. Att låten var bra menar jag. Bästa låten ska ju vinna oavsett vem som framför den.

Samtidigt som de sista rösterna kom in började mitt twitterflöde blandas upp när amerikanerna jag följer vaknade till liv och precis när Conchita fällde sina glädjetårar hände något lika stort på andra sidan Atlanten. Igår draftades den förste öppne homosexuelle spelaren, Michael Sam, till St Luis Rams i deras högsta liga NFL. Den amerikanska sportvärlden är inte den mest accepterande så det här är stort. Titta på videoklippet nedan och se hans känslofyllda reaktion när han får nyheten.

På bara några timmar tog vi ganska stora steg för mänskligheten tycker jag. För toleransen och för rätten att vara sig själv och att älska den man vill. Jag tycker vi fortsätter så.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply