Trädgård

Historien om en bit mynta

2009 bodde jag i en lägenhet i Västerås tillsammans med Erik och en balkong med tillhörande balkonglåda. Med stor iver gick jag in för att odla grejer i den där lådan, visionen var typ en fransk örtagård, och en av plantorna jag stoppade ner var mynta.

Samtidigt hade jag en kollega som ganska nyligen köpt hus och höll på med sin trädgård så hon fick en bit av min planta (som typ tagit över hela lådan…).

Sen hände massor; vi sålde lägenheten och flyttade till en balkonglös dito i Stockholm, jag bytte jobb, sen bytte hon jobb också – till mitt jobb! Och så köpte Erik och jag hus. Med trädgård.

Och igår, out of the blue, kom hon med en planta till mig. Samma mynta hon fått av mig en gång fick jag tillbaka! Så nu, fem år senare, har visionen om en örtagård vaknat till liv igen! Fin kollega jag har va? 🙂

20140520-061652-22612782.jpg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply