Mat

Socialaste helgen i mannaminne

Den här helgen har vi varit mer sociala än vi har varit på väldigt länge. Vänner på middag i fredags, släktmiddag i Uppsala igår och så vänner på söndagsmiddag ikväll! Så himlans trevligt!

Till dessert ikväll gjorde jag ”banana sushi” för det hade jag hittat på Pinterest (såklart). Det är inte konstigare än att man skalar en banan, kletar in den i nåt och så trycker dit en topping. Sedan skär man den i bitar och serverar typ. Självfallet blev inte mina lika snygga som de proffsfotade men det blev gott!

Jag gjorde fyra varianter: jordnötssmör + kokosflingor, smält mörk choklad + pistagenötter, smält vit choklad + pistagenötter och jordnötssmör + smält mörk choklad + kokosflingor.

Jag använde en jordnötssmörsvariant som inte var så söt. Tips om du ska göra sådana och också använder smält choklad som då stelnar, skär bananerna innan chokladen stelnat. Efter är det nämligen väldigt svårt att skära och samtidigt ha toppingen fint ovanpå bananen… Efter allt klet är på kan du med fördel stoppa dem en timme i frysen så att de håller sig utan att bli bruna.

Nu blir det sänggång, imorgon är det ju måndag igen! Woop, woop!

IMG_0985.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply