Allmänt

Världens mest skruvade bok – någonsin

I alla fall som jag har läst. Den här ligger i topp på min skummis-lista i alla fall.

Jag fick Gone Girl av Gillian Flynn skickad till mig på kontoret av vännerna på Fox i fredags tillsammans med en inbjudan om en förhandsvisning av filmatiseringen. Eftersom magen har krånglat i helgen spenderade jag en hel del tid liggandes still och sträckläste hela grejen. Jag vet inte om jag törs se filmen faktiskt, hur ska de lyckas göra något sammanhängande av den där?!

Jag går händelserna i förväg. Boken handlar om ett gift par, Amy och Nick, om hur de bor i New York, har det toppen, förlorar sina jobb och flyttar till hans barndomsstad i Missouri. Så långt verkar det vara en ganska normal bok. Sen tar det liksom helt bisarra vändningar. Jag kan inte säga så mycket mer utan att förstöra upplevelsen för er. Det känns som jag gjort det redan lite genom att säga att den är skum.

I filmatiseringen spelas Nick av Ben Affleck och Amy av Rosamund Pike. Jag tror tyvärr inte jag hinner gå på förhandsvisningen, kommer hem från London samma eftermiddag, men jag ska nog se den när den kommer på bio. Jag måste nästan ta reda på hur de ska lyckas göra film av den. Vem vill haka på?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply