Allmänt

Det bästa hittills om Miss America-tävlingen

Ta 15 minuter och kolla på det här klippet. Det är grymt!

Det är den brittiske komikern och satirikern (och några titlar till) som totalt sågar sönder Miss America-tävlingen. Och samtidigt lyckas han göra en viktig feministisk poäng – det är bedrövligt att vi, 2014, bedömer kvinnor efter våra kroppar och försöker förklä det till något annat. I det här fallet ett stipendieprogram för kvinnor.

Jag har inget principiellt mot skönhetstävlingar. Om du vill ställa upp – go ahead. Men då är det en skönhetstävling och nothing else. Förklä det inte i något som låter bättre för det är då det blir unket. Särskilt om man lägger på moralkrav som ogift och oanvänd livmoder. Objektiv skönhet (om det nu finns en sådan) handlar för övrigt mest om symmetri. Men jag antar att Miss Symmetry inte har samma ring to it.

När vi ändå är inne på temat. Kolla på en video till. Det är Emma Watsons tal på FN-kongressen om varför feminismen behövs, är viktig och berör båda könen. Projektet heter HeForShe och handlar om att män behöver stå upp för lika rättigheter de också. Jag tycker faktiskt att den första videon är ett bra inlägg på det.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply