Allmänt

Återvinn kläder hos Lindex

Och få presentcheckar på köpet! No joke, imorse fick jag ett pressmeddelande där Lindex går ut med att de går ihop med appen Cirqle för att öka återvinningen av textil.

”Det slängs ca 200 ton kläder och textilier varje dag bara i Sverige. Det behövs ett samspel mellan företag, ideella insamlingsorganisationer och konsumenten för att vi ska kunna ändra på detta och samla in mer kläder. Cirqles roll är att motivera människor att lämna in kläder istället för att slänga dem genom att skapa ett mer belönade system. Tillsammans med de klädmärken och de ideella aktörerna som är med i Cirqle har vi nu möjlighet att ta ett steg i rätt riktning”, säger Niklas Nilsson, VD på Cirqle.

Så lämnar man in lite gamla kläder man inte längre känner passar i utvalda Lindexbutiker får man digitala presentcheckar som man kan shoppa för. Det är en del i Lindex hållbarhetsarbete och målet är att kunna återanvända fibrerna i produktionen.

”Vårt mål är att öka återvinningen av plagg och textilier. Våra kunder är en viktig del av detta arbete och genom att engagera dem och ta emot plagg i ett urval av våra butiker kan vi tillsammans skapa en mer hållbar framtid”, säger Sara Winroth, Hållbarhetschef på Lindex.

Kolla på filmen ovan för att se hur det funkar. Smart grej tycker jag. Det är mycket bättre att återvinna kläderna istället för att slänga dem!

a143feb72b327924_org

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply