Mat

Kvällens middag – glutenfri carbonara!

Ääääälskar pasta. Alltså verkligen. Men pasta är ju som bekant fullt av gluten och det försöker jag ju undvika. Därför blev kvällens experiment zucchini-pasta.

Och det blev rätt gott faktiskt. Med carbonarasås på blev det inte ens otäckt (inget större fan av varma grönsaker annars) men det gnisslade lite mot tänderna. Och så ser det fint ut på bild! Recept under bilden.

IMG_1951.JPG

Recept 2 pers
2/3 zucchini
1 pkt tärnat bacon
1 liten schalottenlök
Ca 2 dl grädde/matlagningsgrädde (jag körde på lite slattar laktosfri av båda varianter)
Svartpeppar

Hacka schalottenlöken. Stek baconet tills det fått fin yta. Hyvla zucchinin medan baconet är i pannan (det tar lite tid) med valfritt tillhygge. Jag använde potatisskalare. När baconet är nästan knaprigt, skicka i löken och rör runt med stekspaden så det inte bränns. Löken ska bara blancheras lite, inte få färg. Häll på grädden och låt det koka en stund. Fortsätt hyvla zucchini.
När såsen börjar tjockna, lägg zucchinin i kokande, lättsaltat vatten i ca 1-1,5 minut. Häll av vattnet. Lägg upp. You know what to do (fota!).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply