Allmänt

Fotoutrustningsdjungeln

Jag har länge funderat på att skaffa mig lite bättre fotoutrustning. Så många gånger har jag hoovrat med handen över köpknappen men jag har liksom inte kunnat eller vågat för jag vet inte vad jag ska ha. Och det är ju en rejäl peng att hiva ut känns det som, och då måste det bli rätt.

Det jag vill ha är en kamera som fotar bra (obviously) men den måste också kunna filma och det måste bli bra ljud. Gärna om man kunde koppla på en extern mic också. Vad ska jag köpa då? Jag vet ju att jag har massa fotointresserade och även yrkesfotografer (vissa har redan kommit med input, tack fina!) runt mig – hit me with your best shot! Och kan man köpa bra grejer begagnat?

Plus. Tripod behöver jag ju med. Vad kännetecknar en bra sån?

Hilfe bitte!

IMG_2116.JPG
Bilden lånad härifrån.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Béatrice Karjalainen
  november 5, 2014 at 8:53 f m

  Vad skall du ha kameran till? Vad har du idag?

  Jag har nyligen skaffat en Sony a6000 och är riktigt nöjd hittills. Inte filmat ännu me de som gjort det i tester har gett bra betyg. Klarar extern mic.

  Jag fick ett hyfsat stabilt och lätt stativ i present. Ett Triopo GX-1027 med ett B-1-huvud. För mig är det viktigt med krok under för att kunna stabilisera, lätt, kunna vända stången för fota neråt, hyfsad höjd och kunna komma lågt med individuella ben för ojämt underlag. Men så fotar jag mest ute oxå. Mitt är en manfrottokopia så har man råd kan man ju gå på originalet.

  Kameramässigt kan man kika på a7 a7r och a7s oxå.

  • Reply
   admin
   november 5, 2014 at 9:06 f m

   Jag ska ta finare bilder till bloggen och köra på med Vinvloggen. Idag använder jag mobilen vilket ändå funkar hyfsat eftersom man fixar en del med filter och så. Men jag vill snäppa upp det från nivån jag är på nu.

   Sony ska jag kolla in, tack för tips!

 • Reply
  Béatrice Karjalainen
  november 5, 2014 at 8:53 f m

  Vad skall du ha kameran till? Vad har du idag?

  Jag har nyligen skaffat en Sony a6000 och är riktigt nöjd hittills. Inte filmat ännu me de som gjort det i tester har gett bra betyg. Klarar extern mic.

  Jag fick ett hyfsat stabilt och lätt stativ i present. Ett Triopo GX-1027 med ett B-1-huvud. För mig är det viktigt med krok under för att kunna stabilisera, lätt, kunna vända stången för fota neråt, hyfsad höjd och kunna komma lågt med individuella ben för ojämt underlag. Men så fotar jag mest ute oxå. Mitt är en manfrottokopia så har man råd kan man ju gå på originalet.

  Kameramässigt kan man kika på a7 a7r och a7s oxå.

  • Reply
   admin
   november 5, 2014 at 9:06 f m

   Jag ska ta finare bilder till bloggen och köra på med Vinvloggen. Idag använder jag mobilen vilket ändå funkar hyfsat eftersom man fixar en del med filter och så. Men jag vill snäppa upp det från nivån jag är på nu.

   Sony ska jag kolla in, tack för tips!

 • Reply
  Béatrice Karjalainen
  november 5, 2014 at 8:53 f m

  Vad skall du ha kameran till? Vad har du idag?

  Jag har nyligen skaffat en Sony a6000 och är riktigt nöjd hittills. Inte filmat ännu me de som gjort det i tester har gett bra betyg. Klarar extern mic.

  Jag fick ett hyfsat stabilt och lätt stativ i present. Ett Triopo GX-1027 med ett B-1-huvud. För mig är det viktigt med krok under för att kunna stabilisera, lätt, kunna vända stången för fota neråt, hyfsad höjd och kunna komma lågt med individuella ben för ojämt underlag. Men så fotar jag mest ute oxå. Mitt är en manfrottokopia så har man råd kan man ju gå på originalet.

  Kameramässigt kan man kika på a7 a7r och a7s oxå.

  • Reply
   admin
   november 5, 2014 at 9:06 f m

   Jag ska ta finare bilder till bloggen och köra på med Vinvloggen. Idag använder jag mobilen vilket ändå funkar hyfsat eftersom man fixar en del med filter och så. Men jag vill snäppa upp det från nivån jag är på nu.

   Sony ska jag kolla in, tack för tips!

  Leave a Reply