Mat

Pre-test inför jul

Julen närmar sig med stormsteg och eftersom jag ställt in allt annat för att ta det lugnt passade jag på att pyssla lite i köket. Jag vill testa lite olika smakkombinationer och tekniker innan det är skarpt läge så att säga. Först ut på experimentlistan var en pralin med mörkt chokladskal fylld med lime-chili och vit choklad.

Det blev helt ok resultat. Smaken blev rätt bra men jag fick inte fram syran riktigt och inte heller pepprigheten i chilin. Skalen blev tunna och fina men inte helt perfekta så det var bra att få öva lite!

Ett par år nu har jag lånat en kollegas pralinformar inför jul men i år beställde jag mina egna. Går du i tankar på att köpa formar eller annat chokladrelaterat måste jag tipsa om Nora Chokladskola och deras sajt Marron. Snabba, bra service och riktigt bra priser.

IMG_2366.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply