Allmänt

Årskrönika: Hur det var att bli förortsfru

Det har inte gått ett helt år ännu, någon i februari fyller bloggen ett år, men jag har ju bott i förorten sedan förra året så i någon mening har jag ju varit förortsfru hela året ändå.

Hur är det att bo i förorten då?
Ja, till att börja med hade jag ju en hel del ångest över att lämna stan, mitt älskade Vasastan, för en ganska ful förortsmiljö med höghus byggda i gult tegel på 90-talet och så vårt område av funkisradhusområde lite i utkanten. Det är för övrigt inte helt klart ännu så det brummar fortfarande runt hjullastare och grävmaskiner. Men vi trivs otroligt bra. Vi saknar knappt stan, jag tänker inte på det alls faktiskt. Och alla de där grejerna som takeout och service som vi trodde att vi skulle bli vingklippta utan har liksom slutat att betyda något. Den stora skillnaden kom ju såklart i somras när vi kunde vara ute en hel dag utan att anstränga oss. Bara öppna dörren till terrassen så var man ute! Underbart!

Vad är utmärkande för ditt radhusliv?
Att vi ta bilen till Bromma Blocks när vi ska shoppa och inte går runt på stan. Det är så långt dit och eftersom jag jobbar vid Hötorget tycker jag att det är lite drygt att åka in på helgen. Very uncool, I know.
En annan sak är att jag blivit sjukligt besatt av trädgårdsarbetande. Who knew?! Det är väldigt terapeutiskt att gå och dra upp maskrosor eller klippa häcken till perfektion. Plus att det är mycket finare i vår trädgård än hos grannarna. Liten bonus kan man säga.

Finns det foppatofflor i huset?
Nej och absolut nej! Kommer inte över min tröskel oavsett om de är bekväma eller inte. Kommer aldrig på fråga!

Men ni grillar mycket i alla fall?
Ja, när det stora schabraket till grill kom blev det en del grillande. Vi grillade långt in på hösten och ibland i hällregn och beckmörker. Det hör radhusleverne till. Det har jag sett på Svensson Svensson. Det eldrivna rotisseriet skulle för övrigt gjort Solsidans Fredde avis. Inte för att vi har använt det men ändå.

Till sist, hur har du lyckats balansera storstadsliv och radhusleverne?
Det gäller att hålla liv i saker, gå på bruncher, frukostar, käka middag ute ibland, sånt. Jag har aldrig varit en stor kulturutnyttjare och det kommer jag nog heller aldrig bli men att göra the occational effort och spendera en söndag på stan. Det måste jag göra oftare 2015.

IMG_0178.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply