Allmänt Outfits

Street style long before instagram

Satt och slösurfade lite och ramlade över en post på Mashable om modefotograferande på tidigt 1900-tal, en edwardiansk Sartorialist skulle man kunna säga. Who knew att ”duck face” inte är ett nytt fenomen!

Fotografen hette Edward Linley Sambourne (1844-1910) och var i huvudsak illustratör och serieritare på det brittiska magasinet Punch. Enlight Mashable ska han ha tagit upp fotografering för att bli bättre på sitt jobb och det ska ha utvecklat sig från hobby till obsession. Det är fina bilder i alla fall! Se fler bilder här eller bildgoogla honom!

Aug. 2, 1906 Kensington Church Street
IMAGE: LEIGHTON HOUSE MUSEUJM / THE LIBRARY TIME MACHINE, ROYAL BOROUGH OF KENSINGTON AND CHELSEA

July 3, 1906 Kensington
IMAGE: LEIGHTON HOUSE MUSEUJM / THE LIBRARY TIME MACHINE, ROYAL BOROUGH OF KENSINGTON AND CHELSEA

You Might Also Like