Träning

”Carpe Diem går emot människans natur”

Härlig lördagsmorgon började med en promenad i snön före frukost. Jag är trött på att inte vara en tränande människa längre och idag var första steget på väg tillbaka. Planen är att ägna våren åt att bygga upp mig och lagom till sommaren kunna dra på ordentligt. Hittills har jag kommit sex kilometer och ett ordentligt skavsår på vägen.

Min vana trogen lyssnade jag på en pod medan jag gick. Idag blev det min namne (inte nig veterligen släkt) professorn i klinisk biologi Agnes Wold och hennes prat på Vinter i P1 från i julas. Jag diggar den kvinnan alltså! Inte bara för att vi har samma efternamn, hon är skönt raljant och avfärdar mycket av tramset som florerar runt i medier kring olika hälsomyter. I somras pratade hon i Sommar i P1 om vad som är naturligt och i den här podden sågar hon massa myter kring hälsa, renlighet och städmani och stress. Hon säger bland annat att människan inte kan vara lycklig jämt och att carpe diem går emot vår natur. Lyssna på den! Eller på båda faktiskt. Vinter och Sommar.

(null)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply