Mat

”Det är ingen tävling”

Som ni vet sjunger jag i en kör. Varje onsdag kopplar jag bort allt annat i drygt två timmar och ägnar mig åt musik. Väldigt härligt är det. Och bra för huvudet tror jag.

I alla fall. Halvvägs genom varje repetition har vi en liten paus för kaffe. Förut fixade vår körledare fikat och då fanns det frukt och kaffe. Fint så. Sedan tröttnade han på att serva oss och lade över ansvaret på oss enligt en distribuerad fikalista. När ändringen genomfördes var det många som ”bla, bla, behålla låg nivå, bla, bla, inte anstränga sig”. Sedan började det smygas med kakor på fikat. Först av typen bragokex. Sedan steppades de upp med pepparkakor, vidare till heavier stuff med strössel på. Och helt plötsligt förra veckan hade någon bakat sockerkaka.

Imorgon är det min tur att fixa fika. ”Det är ingen tävling” har man sagt. – Uhm, hell yeah, it’s a tävling! Jag har gjort praliner med vit passionsfruktsganache och hemgjord bounty ikväll.

– – technical knock out – –

Muahahaha…

(null)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply