Mat

Förortsfruns guide till Stockholms bästa frukostställen

Frukosten är ju dagens viktigaste måltid och den ska allra helst avnjutas på ett café med en god vän och en stor kopp skvaller!

Här är min guide till några av mina smultronställen i Stockholm!

1. Pascal Norrtullsgatan 4

Här är jag rätt ofta. Dels är det väldigt mysigt, dels är det typ det enda bra fiket som ligger vid Odenplan och skapligt nära där jag jobbar. I alla fall vad jag kunnat upptäcka. Prova yoghurten med granola och äppelkompott. Sitter fint i en kurrande mage!

2. Nybrogatan 38

Ett av mina favoritställen. Alltid fullt så boka bord! Är du sent ute? Vänta tills sent kvällen innan eller tidigt på morgonen, då har avbokningarna kommit in och chansen för bord är stor. Prova gröten med varm vispad mjölk och äppelkompott.

3. Mellqvist Rörstrandsgatan 4 (Finns också på Hornsgatan)

Riktig frukostklassiker! Det är alltid skön stämning här när Vasastansborna (eller förortsfruarna) kommer för att ta sin frukost innan jobbet. Avslappnat och rustikt. Prova äggmackan om du gillar sånt.

4. Luzette Centralstationen

En ny bekantskap. En fransk bistro där lugnet sänker sig även på en så hektisk plats som centralen. Finlir som juice i vinglas och vita dukar. Gröten är god här också men de har socker på den om du inte säger till.

5. Grand hôtel Blasieholmen

Om du verkligen ska ut och storfräsa är det hit du ska gå. Man får vad man betalar för brukar det ju heta och det är ganska pricey på GH men man blir inte besviken! Finns både hela paket med massa gott och a la carte. Utsikten är gratis!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply