Mat

Restaurant Aux Prés

2015-04-30 20.02.45 2015-04-30 21.14.43 2015-04-30 21.20.14 2015-04-30 19.40.39På rekommendation av vår otroligt hjälpsamme receptionisten på vårt hotell hamnade vi på en restaurang som heter Aux Prés. Den ligger i ett väldigt mysigt kvarter, typiskt franskt som man föreställer sig det liksom. Adressen är tydligen legendarisk, 27 Rue de Dragon har varit en hotspot för kändisar och elit sedan 1950-talet. Kocken heter Cyril Lignac och är en kändis i sig själv. Han var med i ett TV-program som hette Top Chef och har en stjärna på en av sina andra restauranger.

Vi fick plats i baren och det var på riktigt mycket bättre än att sitta vid ett av borden. Vi hade full överblick över hela restaurangen och kunde titta på de andra gästerna och prata med den riktigt trevlige hovmästaren. Maten var riktigt god, vällagad med bra råvaror och närodlat. Inredningen var en salig blandning av fransk chic, kitsch och Laura Ashley (bildgoogla!). Rekommenderar verkligen ett besök!

// On recommendation from our exceptionally helpful receptionist at our hotel, we ended up at a restaurant called Aux Prés. It’s in a very cosy neighbourhood, typical french as you imagine it. The address itself, 27 rue de Dragon, is apparently legendary in itself being a hot spot for celebrities and elite since the 1950s. The chef is Cyril Lignac and he’s a celebrity too. He was in a TV-show called Top Chef and has a star on one of his other restaurants.

We got a seat at the bar which was for real much better than getting a table. From the bar, we could see the whole restaurants and could watch the other guests and chat with the very friendly head waiter. The food was very good, well cooked with good quality and local produce. The interior was a mix of french chic, kitsch and Laura Ashley (do an image search on Google). Really recommend a visit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply