Allmänt Resa

Ohmaki Shinji: Liminal Air Space – Time

2015-06-26 17.39.27 2015-06-26 17.29.03

Idag har det regnat (fortfarande sjukt varmt!) så vi har hängt inomhus mestadels. I Roppongi Hills finns en skyskrapa med ett konstmuseum på 53:e våningen. Mori Art Museum heter det och just nu visas utställningen Simple Forms: Contemplating Beauty. Där fanns en installation som både Erik och jag helt trollbands av. Liminal Air Space – Time av Ohmaki Shinji. Ett ultralätt tyg, fem programmerade fläktar, ett helt vitt rum vars enda ljuskälla var enorma fönster mot en gråmulen Tokyoskyline. Så vackert! Vi satt vid installationen länge, länge och bara tittade. Filmade en snutt också, har lagt upp klippet på min instagram.

// Rainy today (still hot though) so we’ve mostly hung out indoors. In Roppongi Hills is a skyscraper with an art museum on the 53:rd floor. Mori Art Museum it’s called and right now the exhibition Simpel Forms: Contemplating Beauty is displayed. There was an installation both Erik and I were spellbound by. Liminal Air Space – Time by Ohmaki Shinji. Ultra light fabric, five programmed fans, a completely white room which only source of light was huge windows of a grey Tokyo Skyline. So beautiful! We just sat there watching for a long time. Caught a little video to, it’s posted on my instagram.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply