Resa

Domo Arigato, Japan!

  
Tack så mycket, Japan! Hänger i loungen på Narita AirPort och väntar på att få gå ombord. Känns helt knasigt att tre veckor redan gått och vi ska åka hem. Vi har fått se och uppleva otroligt mycket och Japan ligger rätt högt på min lista över länder jag gillar. Jag kommer att sakna många saker som till exempel de sofistikerade toaletterna (alltså allvarligt, varför har inte vi värme i ringen? Vi bor ju ändå i en av de kallaste regionerna!), att det är rent och snyggt överallt och framför allt folket som är otroligt vänliga och hjälpsamma. Vi har mycket att lära av japanerna i form av artighet, uppförande och arbetsmoral. Andra saker kommer jag inte sakna lika mycket, typ maten. Jag är ledsen men japanskt är gott då och då, not as a steady diet. Och så längtar jag faktiskt till lite kyla. Jag är inte byggd för 30 grader och vindstilla. 

Nästa gång vill jag åka hit på hösten. Det ska vara något alldeles spektakulärt säger de. 

// Thanks a lot, Japan! Hanging in the lounge at Narita Airport waiting to board the plane. Feels weird that three weeks have flown by and we’re about to go home. We’ve seen and experienced so much and Japan is pretty high up on my list of countries I like. I’m going to miss quite a few things like the advanced toilets (I mean really, we live in one of the coldest regions, why don’t we have toilet seat heaters?), the cleanliness everywhere but above all, I’ll miss the people. They are extremely friendly and helpful. We have a lot to learn from them in politeness, manners and work ethics. Other things, I won’t miss as much. Like the food. I’m sorry, but Japanese is great every once in a while not as a steady diet. And I actually long for some cooler weather. I’m not designed for 30 degrees and no wind. 

Next time, I want to come here in the fall. It’s supposed to be quite spectacular, they say.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply