Allmänt

Date night with a movie

Ikväll har det dejtats må ni tro! Eller ja, vi gick på förhandsvisningen av Paper Towns. Den handlar om ett gäng ungdomar precis i slutet på sista terminen av high school och hur de utmanar sig själva och växer som människor. Hej, det lät pretentiöst men det är typ så. Det är kanske en ungdomsfilm egentligen men jag tycker ändå att det var bra även för oss lite äldre. Man minns lite hur det var att upptäcka sig själv och inser att man, ja, typ fortfarande upptäcker sig själv. Se filmen tycker jag. Den är mysig!

Apropå äldre. Jag har fått två ganska så brutala uppvaknanden den här veckan. Ena gången när jag skulle passera genom ett fält barn i sällskap med fritidsledare och de sa: ”akta er nu så damen kan komma förbi”. DAMEN?! Skulle det vara jag?? En dam är ju runt 70-snåret i alla fall, väl? Den andra kom nu ikväll på bion. Hubby och jag var väl i runda slängar tio år äldre än de flesta andra i publiken och jag satt och tjuvlyssnade på konversationen bredvid mig. Två, vad jag tror 18-åriga personer, som diskuterade hur de festade nu när de var äldre. Absoluuuut inte så röjigt som när de var 15. Det fick mig att inse att det var ett tag sedan. Skönt på ett sätt samtidigt som jag nästan alltid är på den yngre skaran i kretsar jag rör mig i så jag definierar mig ju som ung. Men det var jag alltså inte ikväll.

// Tonight has been THE date night. Or we went to the preview of Paper Towns. It’s about a group of teens right at the end of the last semester in high school and how they challenge themselves and grow as humans. Wow, that sounded really pretentious but that’s sort of what it was. It might be a teen movie but I feel it works for us a little older too. You sort of remember how it was like to discover yourself and you realise that you’re, well, still discovering yourself. Go see the movie. It’s nice!

Speaking of older. I got two pretty brutal awakenings this week. Once when I passed a bunch of kids and their teacher said ”move over for the lady”. LADY?! Who me?? A lady is about 70 surely? The other was tonight when most people in the audience were, say, 10 years younger than Erik and I and I eavesdropped on the conversation next to me. They were two 18 year olds talking about how they party responsibly now. Not like when they were 15. Made me feel like it was a while ago. It feels good but at the same time I’m on the younger side of the scale in most parts of my daily life, which makes me think of myself as pretty young. But not tonight. Not tonight.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply