Allmänt

We have to help. It’s no longer an option.

Foto: Daniel Etter, NY TIMES TT NYHETSBYRÅN

Det här är en bild av en syrisk flykting. En fyrabarnspappa som sålt allt, lämnat resten och satt sig i en gummibåt avsedd för tre personer fast de var tolv tillsammans med sina barn för att ta sig över havet. För att det, trots allt, är säkrare än att stanna kvar. Fotot är taget av Daniel Etter när mannen kommer i land tidigt på morgonen, genomblöt och frusen. Ingen som ser det här fotot kan säga att de inte förstår att vi måste hjälpa till. Det är vår förbannade plikt som människor.

Det finns hur många sätt som helst att göra något. Från det enklaste: skicka en slant via Swish till en av de olika insamlingar som finns, till medelsvårt: rota genom i lådorna hemma och skänk kläder, skor, presenningar, yogamattor att sova på – you name it, they need it! Jag är på den enklaste nivån idag men till helgen ska jag upp på medelsvår. Jag vet att det finns grejer hemma i mina skåp som kan göra betydligt större nytta någon annanstans.

//This is a picture of a Syrian refugee. A dad with four kids who sold everything, left the rest and got in a small boat intended for three but they were twelve together with his kids to take the journey across the sea. Because that was safer than staying behind. The photo is taken by Daniel Etter when the man reaches the shore early in the morning, soaking wet and shivering cold. No-one who sees this photo can say they don’t understand that we need to help. It’s our damn duty as human beings.

There are an infinite number of ways to help. From the simplest: send a couple of dollares through Swish to one of the many fund-raisers, to semi difficult: go through the drawers at home and collect clothes, shoes, yoga mats to sleep on, tarps – you name it, they need it! Today, I’m still on the simplest level, but this weekend I’ll step it up to semi difficult. I know there are things in my closets that can make a huge difference somewhere else.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply