Allmänt

Friday night ballet

Screenshot 2015-10-24 12.28.01

Igår kväll var jag på Operan tillsammans med en av mina bästa och premiären av Svansjön koreograferad av Mats Ek. Det är en mycket annorlunda uppsättning av det klassiska stycket. Det är humor, väldigt annorlunda kostymer och handlingen utgår från prinsens perspektiv. Nu låter jag väldigt insatt men det är jag inte alls. Det här var mitt första besök på balletten men definitivt inte den sista! Jag rekommenderar verkligen att gå och se den föreställningen. Särskilt om du är ballett-ovan som jag. Det är inte pretentiöst alls och man kan bara sitta tillbaka och njuta av dansarnas grymma teknik och skratta när de gör roliga saker. Sedan klappar man när alla andra gör det – easy peasy!

Man fick inte fota under föreställningen så bilderna har jag lånat från dansarnas eget instagramkonto. Tips för den som gillar bakom-kulisserna-bilder!

// Last night I went to the Opera together with one of my bestest and the premiere of Swan Lake choreographed by Mats Ek. It’s a very different version of the classic piece. It’s humor, very different costumes and the plot is more from the prince’s point of view. Now I sound very initiated, but really I’m not. This was my first visit to the ballet, but definitely not the last! I really recommend you see the show. Especially if you’re not a ballet expert like me. It’s not pretentious at all and you could just sit back and relax, watching the dancers’ amazing technique and laugh when they do fun things. Then you applaud when everyone else does – easy peasy!

We weren’t allowed to take photos during the show, so I’ve borrowed these images from the dancers’ instagram. A great tip if you’re into behind the scenes photos!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply