Mat

Kitchen stories

  
Den här helgen har jag i princip inte lämnat köket. Vi hade lite vänner och grannar över på glögg nu i eftermiddag och jag kan ha råkat gå lite overboard med, ja, allt. I tre dagar har jag gjort praliner, biscotti, fudge, snittar, lussebullar och lite till. Sedan fick jag panik över att vi inte hade tillräckligt med glögg och tvingade iväg Erik till systemet igår för att köpa mer. Så nu har vi 17 (!) flaskor glögg kvar. Och sjuka mängder godis, tårta, ost och frukt. Jag äger helt enkelt inte förmåga att beräkna hur mycket folk äter och dricker. Samtidigt vill jag inte råka ut för fasan att något tar slut! Hello välfärdsproblem. Well, kära kollegor, imorgon tar jag med mig gottepåsar till kontoret!

Jag hann inte fota något vidare i helgen heller, alldeles för koncentrerad på uppgiften, haha!

// This weekend, I’ve basically not left the kitchen. We had som friends and neighbors over for Glögg and I might have gone a little overboard with, well, everything. For three days, I’ve made pralines, biscotti, fudge, hours d’oeuvres, saffron buns and some more stuff. Then I panicked over not having enough Glögg so I made Erik run out yesterday and get some more. Now, we have 17 (!) bottles left over. And insane amounts of cake, candy, cheese and fruit. I simply don’t have the ability to calculate how much people eat and drink. But at the same time, I don’t want to experience the horror of running out. Hello first world problem. Well, dear colleagues, tomorrow you can expect goodie bags at the office!

I haven’t had the time to take any photos of all the food magic happening. Too focused on the task, haha!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply