Skönhet

”My face is falling off my face”

 
Det här är bara ett litet urval av produkter jag använt den senaste tiden för att få mitt ansikte att stanna kvar på sin ursprungliga plats. Jag är så torr att jag flagnar! Nästan som när man bränner sig i solen och de översta hudlagren ba: f this shit, I’m outta here. Jag har fått självsprickor i ögonvrån. Och på öronen! Jag har till och med testat att smeta in hela ansiktet i vaselin till och med (kladdig historia)! 

I mina yngre dagar när det här hände körde jag på med Atrix handcreme. Funkade skitbra. Nu när jag, typ, vet att så ska man aaabsolut inte göra för molekylerna i handkrämer är ju aaaalldeles för stora och tunga för den stackars tunna ansiktshuden, raidar jag istället allt från apotek till parfymeriavdelningen på Åhléns efter dyra ansiktskrämer i alla dess former. Jag går och drömmer om ett badkar fyllt med hudkräm som jag bara kan sitta i en timme eller två så huden äntligen kan få all fukt som den nu tydligt meddelar att den saknar! Är det weird?

These products are just a small selection of the stuff I’ve used lately to keep my face in its original place. My skin is so dry I’m flaking! It’s like when you get a sunburn and the top layers of your skin goes: f this shit, I’m outta here! I even have sores in the corner of my eyes! And on my ears! I’ve even tried to cover my face in Vaseline (messy, that). 

In my younger days, I used hand cream. Worked fine. Now, when I, supposedly, know better because the molecules in hand cream are faaar to heavy for the thin, sensitive facial skin, I raid everything from pharmacies to the beauty department at Åhlens in the hunt for expensive face creams. I dream of a bathtub filled with body lotion where I can soak for a few hours, giving my skin all the moisture it clearly stating it’s lacking. Is that weird?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply