Uncategorized

On my way to Almedalen

Efter en snabb touch and go hemma och en natt bredvid tvättmaskinen har jag åter packat väskan och befinner mig på Arlanda igen. Vi landade ju sent igår kväll från Oslo och en helt magisk helg med underbart bröllop och härligt häng med min bror. Uppdaterar med lite mer från det senare!

Almedalen står på schemat den här veckan och det kommer att bli fullt ös i fyra dagar med kulmen på onsdag, då har vi vårt eget seminarium om den otroligt viktiga frågan om hir vi skapar jobb för nyanlända. Besöksnäringen är ju en av få industrier där trösklarna är låga vad gäller utbildning och till viss del språk. Vi jobbar redan med initiativ som till exempel Snabbspåret men det finns mycket mer att göra! Vi har samlat en riktigt vass panel med statssekreterare, arbetsförmedlingen och näringslivsrepresentanter så är du på ön, kom förbi Scandic Visby på onsdag 13:30. Vi bjuder dessutom på en redig fikabuffé! Anmäl dig här!

After a quick touch and go at home and a night spent by the washing machine, my bags are packed and I’m back at Arlanda. We landed late last night after an amazing wedding weekend and hang with my brother. I’ll update you on all that later!

This week, Almedalen is on my schedule and it’s going to full speed ahead until Wednesday when we host our own seminar on the very important issue on how to create job opportunities for refugees. The hospitality industry is one of few industries with relatively low thresholds in regards to formal training and language. We’re already working on initiatives like the Fast Track, but there’s so much more to do! We’ve gathered a really good panel with political as well as corporate representatives so if you’re on the island, come to Scandic Visby on Wednesday at 1:30 pm. We’re also going big on refreshments so drop your rsvp here!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply