Allmänt

A year ago today…


För ett år sedan idag vaknade jag upp med ett nytt korsband i vänster knä som tråcklats ihop av en sena från höger. Helvete vad ont det gjorde! Har aldrig varit med om sådan smärta! Korsbandsbytet i vänster var en strandpromenad jämfört med senan de tog i höger. Det tog flera månader innan jag kunde ens lyfta benet. 

Sedan dess har det varit ett år av förhållandevis målmedveten rehab så att jag ska kunna återgå till den aktiva livsstil jag vill ha. Jag beräknade att det skulle ta ungefär ett år att komma tillbaka och jag är nästan där! Det kommer ta lite längre tid för jag fick ju lite komplikationer och var tvungen att gå in i vänster knä en gång till i höstas. Jag kan inte springa riktigt än men jag kan åka skidor och styrketräna. Det kommer sig! Kanske, kanske kan jag kliva in i dojon igen snart. Hoppas!

A year ago today, I woke up with a new ACL in my left knee made from a tendon from my right. And holy hell that hurt! Never experienced that kind of pain! The ACL change was a walk on the beach compared to the loss of a tendon. It took months before I could even lift my leg. 

Since then, rehab has been my main focus so I can return to my active lifestyle. I reckoned it would take a year to get back and now I’m nearly there! It’s going to be a little while longer since there were some complications and I had to have yet another surgery last fall. I can’t run properly again but I can ski and lift at the gym. And maybe, maybe I can get back to the dojo again soon! Hoping!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply