Karriär

Quick update

 

Nu har jag lyckats genomföra en av mina stiffaste uppgifter jobbmässigt. Rummet var fullt av sjukt seriösa politiker, företrädare för NGO’s, intresseorganisationer och kommissionärer och en och annan näringslivsrepresentant som jag. Det var intressant att lyssna på men det är svårt med en panel där man ska presentera något i en monolog i fem minuter var och en efter varandra och att det inte är ett samtal. Oklart om folk fick med sig vad Snabbspåret egentligen innebär. I alla fall….

Efter panelen var vi inbjudna till en lunch med en av kommissionärerna och vi diskuterade högtravande om debatter och forum för hur integrationen ska lösas. Alltså inte hur integrationen ska lösas, utan om var den ska debatteras och hur. Jag kände mig lite utanför min liga alltså. Tog ändå lite plats och försökte förklara att det är ett litet glapp mellan att diskutera integrationspolitik och sedan vända sig till företagen och be oss fixa det när vi har en hel del system som jobbar mot oss. De lyssnade artigt… och gick sedan vidare och fortsatte prata om debatter. Well, lunchen var god!

Nu hemåt!

Now, I have done one of the stiffest work related things I’ve ever done. The room was full of super serious politicians, representatives from NGOs, associations and commissioners, and the odd business rep like myself. It was interesting to listen to, but it’s difficult to be on a panel where you get a five minute monologue in turns, and no conversation between the panelists. I’m not sure if the crowd really understood what the Fast Track is about after this. Anyway. 

Afterwards, we had a private lunch with a commissioner and we had high flying discussions on debates and forums to solve integration. That is, not how to solve it, but where and when the debate should take place. Felt a little bit out of place there. Still, I took up some space and said that there’s a bit of a gap between discussing integration and then turning to businesses and expect us to drive it when we have quite a few systems working against us. They all listened politely… and then resumed the talk about debates. Well, the lunch was good!

Now, home bound!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  pilla
  maj 23, 2017 at 6:49 e m

  Du är så häftig Heidi! Något att berätta för barnbarnen om din första resa till EU.

  • Reply
   Heidi
   maj 28, 2017 at 6:08 e m

   Tack fina du!

 • Reply
  pilla
  maj 23, 2017 at 6:49 e m

  Du är så häftig Heidi! Något att berätta för barnbarnen om din första resa till EU.

  • Reply
   Heidi
   maj 28, 2017 at 6:08 e m

   Tack fina du!

 • Reply
  pilla
  maj 23, 2017 at 6:49 e m

  Du är så häftig Heidi! Något att berätta för barnbarnen om din första resa till EU.

  • Reply
   Heidi
   maj 28, 2017 at 6:08 e m

   Tack fina du!

  Leave a Reply