Allmänt

Home Alone-ish

Jag har inga problem med att vara ensam. Aldrig haft. Faktum är att jag behöver få vara själv, först då kan jag få ro i huvudet och tänka ordentligt. Det finns bara en nackdel med att vara själv. Och det är att det inte finns någon annan som kan hjälpa mig att deala med alla insekter som kommer in om man sitter och jobbar i vardagsrummet med terrassdörren öppen sent på kvällen.

Nu är det en jätteäcklig gigantisk harkrank som surrar runt i ett hörn. Och den jäveln följer efter mig när jag byter rum! Satt i vardagsrummet och analyserade lite siffror, knattrade lyckligt på med mitt liksom. In kommer den här B52:an och bara tar över som om att den bor här nu. Jag flyr, jag menar flyttar, in i köket – vem tror ni landar fem sekunder senare mitt på golvet framför mig? Det är inte så att jag är rädd för den, jag vet att den inte är farlig eller ens sticks om man skulle komma nära, men insekter är lömska, oberäkneliga saker som lever för att flyga in i ansiktet på en. Utmaningen blir nu att ta sig upp till sovrummet utan att den fattar mitt end game. Om jag har påsar under ögonen imorgon är det bara för att jag haft oönskat sällskap och inte fått en blund på hela natten.

I have no issues with being alone. Never have. Actually, I need to be alone, that’s the only time I can get enough space and quiet to think properly. There’s only one big drawback from alone time. And that’s having no-one to help me deal with the big insects that comes in through the open terrace door if you’re working late in the living room. 

Now, there’s a huge, icky daddy longlegs making noise in a corner. And the bastard follows me as i change rooms! Sat in the living room, analysing some data, happily typing away, you know. In comes this B52 and just takes over like it lives here. I run, I mean re-locate, into the kitchen – who do you think lands right in front of me on the floor just five seconds later? It’s not like I’m scared of it. I know it’s not dangerous at all, it won’t even sting if you get too close, but insects are sneaky, unreliable things, who’s sole purpose is to fly into your face. The challenge is now to get from the kitchen to the bedroom without it catching on to my end game. If I have bags under my eyes tomorrow, it’s only because I’ve had unwanted company and haven’t gotten any shut-eye for the whole night.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply